Zwette Jean 11 sept 2022

Inschrijving Zwette Jean wandeling op Open Monumentendag 11 September 2022

Posted on Posted in Nieuws

Inschrijving voor de begeleide wandeling

Wandeling 3.5 km: start om 15:30 en om 16:00; duur ongeveer 2 uur. Aangeboden door de Dorpsraad Neerijse en in samenwerking met de Heemkundige kring van Huldenberg.

Inschrijving voor de wandeling om 15h30

Inschrijving voor de wandeling om 16h00

Indien beide wandelingen volzet zijn: Inschrijving op de reservelijst. We zoeken dan een oplossing.

We starten aan de tentoonstelling door de Heemkundige kring over de Zwette Jean in de zaal Ten Wijngaerd, Donkerstraat 1, Neerijse.

We wandelen via het Schaveike, waar een oude tram wagon in de verte zichtbaar is, naar het oude tramstation op het stationsplaats, Neerijse.

Traject van de wandeling is ongeveer 3.5 km.

Op de stationsplaats is er uitleg over het vroegere station en de Melkerij. Via de Ridderstraat lopen we parallel met het tramspoor naar de plaats waar de tram over de Kamstraat tufte met uitleg over het traject.

Aan de IJse-brug van de Kamstraat nemen we het IJsepad richting Loonbeek naar het monument door René Hallet op het boven op trambrugje.  Vanop het IJse pad op klimmen we naar boven op het trambrugje met het momument.

Nu wandelen we effectief op een stukje traject van de tram naar het vroegere maar spijtig genoeg afgebroken station van Loonbeek. We andelen terug  naar de zaal via het IJsepad, Kamstraat, de Schaveistraat, de Beekstraat wandelen we voor de kerk naar de school om terug te keren naar de zaal Ten Wijngaerd.

Vanop het IJse pad op klimmen we naar boven op het trambrugje met het momument. Dit laatste is niet mogelijk voor rolstoel. Een alternatief (verkort bezoek) aan het momument voor een rolstoel kan vanaf best het vroegere station van Loonbeek. Via de vroegere trambedding vanuit de Loonbeekstraat komt men ter hoogte van het Monument.

In de zaal Ten Wijngaerd kunnen we het nieuwe Zwette Jean bier proeven gebrouwen door de Biergilde van Huldenberg.